Ben je geïnteresseerd in begeleiding door Pioen, dan plannen we eerst een vrijblijvende kennismaking in. Deze is meestal telefonisch, maar je mag ook naar de praktijk komen, en duurt ongeveer 15 min. Aan het einde van het kennismakeingsgesprek plannen we een eerste afspraak in. Dit is tevens het intakegesprek. Tijdens de intake brengen we zo goed mogelijk de huidige situatie in beeld en bepalen we de hulpvraag.

Per sessie bespreken we of het onderdeel van de coaching alleen met de ouders, met het kind, of met beide wordt gevolgd. Met name bij jongere kinderen zijn ouders een belangrijk onderdeel van de coaching. Ouders zijn ten alle tijden welkom om bij de coaching aanwezig te blijven.

Aan het eind van elke afspraak bekijken we samen of het nodig is om nog een afspraak in te plannen of dat het traject al voldoende is afgerond. De meeste trajecten zijn van korte duur en bestaan uit 3-6 sessies.

Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende methodes. De keuze wordt afgestemd op het karakter, de leeftijd en de probleemvraag van het kind. Er wordt gebruik gemaakt van zowel creatieve methodes, spel als sport.